30 282 54 67 | 1122 Budapest, Városmajor utca 33. 3/2 | info@tetristerapia.hu

Hernádi Anna

BEMUTATKOZÁS

Hernádi Anna vagyok, tanácsadó szakpszichológus és integratív gyermekterapeuta, emellett két gyermek édesanyja. Szakmai gyakorlatomat gyermekpszichiátrián és iskolapszichológusként szereztem meg.

SZOLGÁLTATÁSOK

Gyermekpszichológiai tanácsadás

Mindig is elbűvölt a gyermekek természetes életöröme, kifogyhatatlan energiájuk a játékban és a környezetük felfedezésében, gazdag fantáziaviláguk és az a mód, ahogy az őket körülvevő világ dolgairól gondolkoznak. Azt hiszem, mi felnőttek is sokat tanulhatnánk tőlük.  Ugyanakkor nagyon érzékenyek és fogékonyak is az őket érő társas hatásokra, ezért fontos, hogy a környezetük hogyan kommunikál velük és miként viszonyul problémáikhoz. Számos fejlődés-lélektani kutatási eredmény támasztja alá a gyermekkor meghatározó szerepet a felnőttkori személyiség és megküzdőképesség kialakulásában. 

Természetesen minden szülő ösztönösen a legjobbat akarja gyermekének, azonban időnként mégis félresiklik a kommunikáció és nem sikerül családon belül megoldani a problémát. Ilyenkor segíthet egy pszichológus, aki “objektív kívülállóként”, szakmai háttértudása felhasználásával könnyebben átlátja a probléma forrását, kialakulásának dinamikáját. Munkám során a szülőkkel aktívan együttműködve – őket partnerként kezelve – nyújtok segítséget a gyermek lelki eredetű problémáinak megoldásában. 

Foglalkozásaim során alkalmazott módszereimet a gyermekek személyiségéhez és problémájához alkalmazkodva választom meg. Az egyéni foglalkozások keretében a kisebbekkel főként játék- és művészetterápiás eszközökkel dolgozom, a nagyobbak számára támogató, én-erősítő, önismeret fejlesztő beszélgetésekkel, művészetterápiás és imaginatív technikákkal, valamint pszicho-edukációval segítek problémáik megoldásában.

Felnőtt pszichológiai tanácsadás

Az életében adódhatnak olyan problémák, krízisek, amelyeket önerőből az addig jól bevált problémamegoldó módszereinkkel nem tudunk leküzdeni. Kerülhetünk olyan élethelyzetbe, ami addig ismeretlen érzelmi és pszichés reakciókat vált ki bennünk, s ennek feldolgozásához segítségre van szükségünk. A pszichológiai tanácsadás során a kliens egyéni élethelyzetének értékelését követően, a közös munka célja a probléma feldolgozása és a legoptimálisabb megoldás megtalálása. Emellett életvezetési és életszerep problémákban, önismereti kérdések megválaszolásában is támogatást nyújtok.

ELÉRHETŐSÉG

e-mail cím: annahernadi@gmail.com
Telefonszám: 06 20 360 1268